Onverstoorbaar AZ heeft weinig moeite met ADO

6 november 2011, 16:18   Bijgewerkt: 6 november 2011, 16:57

AZ blijft stug doorgaan met het winnen van wedstrijden. Tegen ADO Den Haag boekte de trotse koploper van de Eredivisie alweer de tiende competitiezege van het seizoen. Door goals van Brett Holman, Adam Maher en Jozy Altidore werd het 3-0.

Op papier stond AZ niet voor een eenvoudige klus. Drie dagen na een zwaar Europees uitduel kwam ADO op bezoek, een ploeg die de kwaliteiten heeft om iedere tegenstander te laten zweten. Maar in de problemen kwam AZ geen moment. De ploeg sprankelt maar sporadisch en om die reden zijn er mensen die nog altijd twijfelen over de titelkansen, maar de belangrijkste eigenschap van een kampioen is dat het wedstrijden wint. Sprankelen hoeft niet, zolang de drie punten gepakt worden.

Na die vroege 1-0 domineerde AZ de wedstrijd, maar voor echte doelkansen moesten we wachten op de tweede helft. Jozy Altidore leek al enkele minuten na de hervatting te scoren, maar zijn inzet belandde via de paal in de handen van ADO-keeper Gino Coutinho. Ook raakte Rasmus Elm met een vrije trap de bovenkant van de lat.

Met Elm is de grote smaakmaker aan Alkmaarse kant genoemd. De laatste weken gaat de meeste aandacht uit naar teamgenoot Adam Maher, maar de Zweed is zonder twijfel de grote meneer bij AZ. Hij verdeelt het spel met zo veel rust en klasse, dat het niet lang kan duren voordat de Europese top voor hem op de stoep staat.

Met de 2-0 op het scorebord ging AZ vrijer en beter spelen en kreeg het nog diverse kansen om te scoren, maar de ploeg had geen geluk in de afwerking. Zo spatte een schot van Maher uiteen op de paal en redde Coutinho een schot van Beerens. In de slotfase had Altidore wel succes. De Amerikaan bepaalde de eindstand op 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen