Brands: "Jammer dat Reis bij Vitesse tekent"

5 december 2011, 14:41

Bij PSV is teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Jonathan Reis zijn loopbaan niet in Eindhoven, maar in Arnhem vervolgt. De spits heeft met Vitesse een akkoord bereikt over een contract tot het eind van dit seizoen. PSV, dat veel tijd en geld in Reis gestoken heeft, vist dus achter het net. "Soms word je teleurgesteld in het voetbal."

Reis was speler van PSV toen hij eind vorig jaar een zware knieblessure opliep. Omdat het nog maar de vraag was of hij volledig zou herstellen, durfde PSV het niet aan om een optie in het contract van de spits te lichten en hem tot 2015 vast te leggen. Reis was hierdoor sinds afgelopen zomer transfervrij. "Afgelopen zomer stonden we voor het dilemma: een optie voor drie jaar lichten of niet doorgaan. Het financiële risico was toen te groot. We zochten daarom naar alternatieven, zoals een contract voor een jaar met een optie. Na de gesprekken en testen van november boden we dat aan", zegt technisch directeur Marcel Brands op de website van PSV.

Hij betreurt de keuze van Reis, maar zag het enigszins aankomen. "Natuurlijk zijn we nu teleurgesteld, maar hij heeft het recht. Jonathan was transfervrij, dan is het aan hem om de keuze te maken. Soms word je teleurgesteld in het voetbal. Ik had er ook een beetje rekening mee gehouden, gezien de gesprekken. Ik hoop natuurlijk nog steeds dat hij voor honderd procent fit wordt. PSV heeft er alles aan gedaan."

Dat Vitesse in de markt was, wist Brands. "We waren op de hoogte dat hij eerder met Vitesse had gesproken. In november hebben we zelf met hem gesproken en zijn er medische testen geweest, waarna we hem een aanbieding deden. Vorig week kreeg ik bericht dat hij daar niet op zou ingaan en verder zocht naar een ander toekomstperspectief. Wij hebben ons als PSV opgesteld zoals het bij een topclub hoort, dan is het jammer dat hij bij Vitesse tekent", besluit de beleidsmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen