De Jong: "Wilde de bal eigenlijk koppen"

15 december 2011, 08:38   Bijgewerkt: 15 december 2011, 08:47

Luuk de Jong maakte woensdag één van de mooiste goals uit zijn carrière. Tegen Wisla Krakow scoorde de spits van FC Twente met een acrobatische omhaal.

Dat hij een omhaal probeerde, had De Jong niet van tevoren bedacht. "Ik zag die bal aankomen en wilde hem koppen. Toen zag ik dat de verdediger er niet bij kon en besloot ik een omhaal te doen. Ik raakte hem erg lekker", zegt hij op de Twente-site.

De reactie van broer Siem de Jong, die eerder al eens met een omhaal scoorde, liet niet lang op zich wachten. "Heb ik hem geleerd", schreef de Ajax-aanvaller op Twitter. "Die van mij was mooier dan die van hem destijds", countert Luuk lachend.

Het fraaie doelpunt van De Jong was voor FC Twente overigens niet genoeg om een goed resultaat te behalen in Polen. De Tukkers verloren met 2-1.  Jammer, vindt De Jong. "Ook deze wedstrijd wilden we winnen, dat is voor het team ook goed. Dat is helaas niet gelukt. Bovendien is mede hierdoor Ruiz met Fulham uitgeschakeld en dat vind ik jammer voor hem, al hadden ze het natuurlijk helemaal zelf in de hand."

Bekijk hier de schitterende treffer van De Jong tegen Wisla Krakow.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen