Groep F: Marseille na mirakel toch door

6 december 2011, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2011, 23:21

Olympique Marseille heeft zich op miraculeuze wijze voor de achtste finales van de Champions League geplaatst. De Fransen stonden dinsdag bij Borussia Dortmund tot vijf minuten voor tijd met 2-1 achter en doordat Olympiakos op voorsprong stond tegen Arsenal lagen zij er virtueel uit. Maar in de slotfase scoorde Marseille twee keer (2-3), waardoor het toch overwintert in de CL en Olympiakos eruit ligt.

Marseille bakte er aanvankelijk maar weinig van in Dortmund. Na ruim een half uur keek het dan ook tegen een 2-0 achterstand aan. Jakub Blaszczykowski en Mats Hummels (penalty) zetten Dortmund op voorsprong. Maar Loic Remy kopte op slag van rust uit het niets de aansluitingstreffer binnen voor Marseille (2-1).

De stand in Dortmund was goed nieuws voor Olympiakos. Want zelf leidde het bij de pauze met 2-0 tegen Arsenal, waar Robin van Persie absent was en de Nederlander Oguzhan Özyakup op de bank zat. Rafik Djebbour en David Fuster Torrijos maakten de goals voor Olympiakos. Het duel in Piraeus eindigde uiteindelijk in 3-1. Yossi Benayoun bracht na een uur de spanning terug, maar Francois Modesto loodste Olympiakos vlak voor tijd in veilige haven (3-1) én virtueel in de knock-outfase. En dus werden alle ogen gericht op Dortmund. Maar dat leidde tot droefenis.

Want Marseille kreeg het in de laatste vijf minuten voor elkaar om de 2-1 achterstand om te buigen in een 3-2 zege. André Ayew en Matthieu Valbuena groeiden uit tot de Franse helden door de goals voor hun rekening te nemen.

Daardoor blijft Marseille Olympiakos voor in groep F. De Franse ploeg heeft tien punten, tegenover negen van de Grieken. Arsenal is groepswinnaar met elf punten. Dortmund, de kampioen van Duitsland, wordt laatste met vier punten en kan zich op het nationale voetbal richten. Olympiakos mag als troost naar de Europa League. Arsenal en Marseille gaan op vrijdag 16 december de koker in bij de CL-loting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen