Mancini: "Hebben negentig punten nodig"

22 december 2011, 09:24

Door de 3-0 zege van woensdag op Stoke City staat Manchester City voor het eerst sinds 1929 bovenaan tijdens Kerstmis. De ploeg is daarmee de belangrijkste kandidaat voor de titel, al juicht trainer Roberto Mancini niet te vroeg. Hij benadrukt dat zijn team nog heel veel wedstrijden moet winnen om kampioen te kunnen worden.

Na zeventien wedstrijden staat City op 44 punten. Dat aantal moet in de resterende 21 duels minimaal verdubbeld worden, denkt Mancini. "We zijn blij met onze koppositie, maar belangrijk is vooral om aan het eind van het seizoen bovenaan te staan. Omdat ook Manchester United blijft winnen hebben we minimaal negentig punten nodig om kampioen te worden." Mancini is vooral benieuwd hoe zijn team de volgende maand doorkomt. "Januari is een belangrijke maand voor ons. Er staan dan veel topduels op het programma, terwijl we twee spelers (Kolo en Yaya Touré) missen in verband met de Afrika Cup. Hopelijk komen we die maand zonder al te veel schade door."

Vorig seizoen had Manchester United aan tachtig punten genoeg om de titel te pakken. De afgelopen vijf seizoenen pakte de kampioen slechts één keer negentig of meer punten. Die ene keer was in 2008/ 2009, toen ManU Liverpool net voorbleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen