Poulsen na 5-1 verlies: "Dit is dramatisch"

5 december 2011, 08:48   Bijgewerkt: 5 december 2011, 08:55

AZ had zondagmiddag de kans om de voorsprong op achtervolger PSV verder te vergroten, maar had daar eigenlijk geen moment zicht op. Op bezoek bij SC Heerenveen werd de trotse koploper helemaal zoek gespeeld en verloor het met 5-1.

Die nederlaag komt hard aan, zegt Simon Poulsen. "Dit is een klap. Het draait dit seizoen zo lekker en nu krijgen we ineens met 5-1 ros. Het is natuurlijk moeilijk om een heel seizoen te blijven winnen. Het is altijd mogelijk om eens een minder goede wedstrijd te spelen. Maar 5-1 verliezen is dramatisch. Zoiets mag niet gebeuren."

Op de website van AZ geeft Poulsen aan dat zijn elftal in Friesland geen moment als een team speelde. "Wat normaal onze kracht is, was vandaag onze zwakte. We speelden totaal niet als een team. We deden maar wat. Er liepen elf individuen op het veld. Dat kunnen wij ons niet veroorloven. Onze basis is de teamgedachte. Van daaruit komen we normaal gezien tot goed voetbal en goede resultaten. De onderlinge communicatie was vandaag echter niet goed en we maakten te veel persoonlijke foutjes. Daar heeft Heerenveen optimaal van geprofiteerd. Met elf jongens die voor zichzelf spelen kunnen we van iedereen verliezen", zegt hij.

Bang dat het verlies in het Abe Lenstra Stadion de komende weken door zal werken in het hoofd van de spelers, is Poulsen niet. "Wij kijken niet naar de ranglijst. Dat deden we niet na elke overwinning en dat doen we niet nu we een keertje verloren hebben. Dit was gewoon een offday. We moeten de knop omzetten en de volgende wedstrijd weer oppakken. Woensdag wacht het restant van de uitwedstrijd tegen Excelsior. Ik ben blij dat we al snel weer de kans krijgen om revanche te nemen voor dit verlies."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen