Verbeek: "Winterkampioenschap is geen item"

9 december 2011, 14:21

AZ kan zich dit weekend kronen tot 'winterkampioen' van de Eredivisie. Als de ploeg thuis tegen De Graafschap drie punten pakt, staat het in ieder geval tot de winterstop bovenaan. Dat is echter geen doel op zich, benadrukt trainer Gertjan Verbeek.

"Ik kijk nooit waar we zouden kunnen komen te staan. Een mogelijke wintertitel is dus geen item. Het heeft niet mijn aandacht. Ik vroeg me vanmorgen zelfs af hoeveel punten we hebben. Ik ben namelijk met voetbal bezig. Als we goed voetbal spelen, komen de punten vanzelf. Dan zie ik op zondag wel hoe de stand is. Onze voorsprong op PSV? Ja, die weet ik. Dat wordt zelfs op het journaal herhaald", zegt hij op AZ.nl.

Belangrijk voor Verbeek is vooral om, na het puntverlies deze week tegen SC Heerenven (5-1) en Excelsior (0-0), drie punten te pakken tegen De Graafschap. Hij beschrijft de tegenstander als 'een ploeg die zich vaak aanpast aan de tegenstander'. "Dat zal tegen ons niet anders zijn. Thuis hebben ze een opportunistische speelstijl, maar in uitduels gooien ze de boel dicht. We moeten dus geduld opbrengen."

Enkele dagen na de wedstrijd tegen De Graafschap staat de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Metalist Kharkiv op het programma. Verbeek is daar echter nog helemaal niet mee bezig. "We willen met goed voetbal de drie punten pakken tegen De Graafschap. We willen het publiek vermaken. Daarna richten we ons pas op Metalist. We behappen het per wedstrijd. Hoe dan ook: er valt nog een hoop te winnen in de Eredivisie, de beker en de Europa League", aldus de succesvolle coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen