"We weten nog steeds niet waar we staan"

19 december 2011, 11:30

De competitie is halverwege, maar hoe de verhoudingen in de Eredivisie liggen is nog altijd onduidelijk. AZ gaat de winterstop in als koploper, maar voelt de hete adem van PSV in de nek. Bovendien mogen ook Ajax en FC Twente ondanks een matige seizoenshelft nog hopen op de titel en is zelfs Feyenoord allesbehalve kansloos. "Na de winter kan nog van alles gebeuren", weet Twente-spits Luuk de Jong.

Voorafgaand aan het seizoen waren er drie titelfavorieten: Ajax, PSV en FC Twente. Geen van die drie teams slaagde er in de eerste zeventien wedstrijden echter in om constant te presteren. FC Twente en Ajax wonnen zelfs bijna evenveel wedstrijden wél (negen) als niet (acht). Maar omdat geen enkele ploeg met kop en schouders boven de rest uitsteekt, zijn de titelkansen van die ploegen zeker niet vervlogen. AZ is de verrassende koploper, maar de voorsprong van de Alkmaarders is te overzien.

"Iedereen laat veel punten liggen", zegt De Jong tegen FCUpdate.nl. Zijn Twente leed zondag bij Feyenoord de tweede nederlaag van het seizoen, maar omdat AZ ook verloor valt de schade voor de Tukkers mee. "Alles is in elkaar geschoven, ook Feyenoord doet nu weer mee. Na de winter kan echt nog van alles gebeuren."

De Jong doelt daarmee op wedstrijden zoals thuis tegen Excelsior (2-2) en uit bij Roda JC, toen met 2-1 verloren werd. "Dat zijn duels tegen relatief zwakkere teams, die punten hadden we moeten pakken. Heel zonde, zeker omdat je die punten nu tekort komt op AZ. Maar goed, na de winter is alles nog mogelijk, ook voor ons."

Om na de winter echt een gooi naar de titel te kunnen doen, zal FC Twente wel beter voor de dag moeten komen dan zondag in de Kuip. Met name in de eerste helft bakte de ploeg er weinig van en liep Feyenoord volledig terecht uit naar 3-0. "Die eerste helft was dramatisch", geeft De Jong toe. "Het leek wel alsof we niet scherp genoeg waren. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Na rust slaagden we er in om ons te herpakken en ging het beter, maar zo hadden we ook aan het duel moeten beginnen. Ik denk dat wij kwalitatief beter zijn dan Feyenoord, maar voor rust speelden we heel dom. We leden te veel balverlies en speelden Feyenoord daarmee in de kaart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen