Dzeko kopt Manchester City naar nipte zege

16 januari 2012, 22:59   Bijgewerkt: 16 januari 2012, 23:23

Edin Dzeko is maandagavond van grote waarde geweest voor Manchester City. De aanvaller, die elf wedstrijden lang het net niet wist te vinden, maakte in het duel tegen Wigan Athletic een einde aan die periode van droogte en schonk The Citizens met een fraaie kopbal een kostbare zege: 1-0. City heeft na de zege drie punten voorsprong op directe achtervolger en aartsrivaal Manchester United.

De ploeg van trainer Roberto Mancini maakte het zichzelf onnodig lastig in het DW Stadium. Nadat Dzeko in de 23e minuut binnenknikte uit een vrije trap van David Silva, hielpen de Bosnische doelpuntenmaker, Sergio Agüero en Silva daarna grote kansen om zeep. James McCarthy had de koploper zomaar puntverlies kunnen toebrengen als hij na een knullige actie van James Milner wat doortastender had gereageerd, maar hij slaagde er niet in om Joe Hart te verschalken.

Maynor Figueroa mocht in de slotfase nog van geluk spreken dat hij op het veld mocht blijven staan na een opzichtige handsbal, die anders Agüero een vrije doortocht naar het doel had verschaft. De verdediger kwam er met geel zeer genadig van af, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

Nigel de Jong mocht zich ruim een kwartier voor tijd van het trainingspak ontdoen. De middenvelder van Oranje verving Samir Nasri om de voorsprong van City te helpen verdedigen. Een van zijn eerste wapenfeiten was een overtreding op Hugo Rodallego, die geel opleverde. Bij Wigan had Ronnie Stam een basisplaats. Hij maakte de negentig minuten vol.