Janssen: "Te veel van hetzelfde bij Ajax"

30 januari 2012, 10:00

Theo Janssen was vol onbegrip na de nederlaag in de klassieker tegen Feyenoord. De middenvelder van Ajax had de hele wedstrijd het gevoel dat zijn team de bovenliggende partij was, maar stapte toch met een 4-2 nederlaag van het veld.

“We begonnen heel goed en kwamen 0-1 voor, maar door pech was het bij rust ineens 2-1”, luidt de analyse van Janssen tegen FCUpdate.nl. “Het begon met die penalty, wat natuurlijk geen penalty was. En daarna maakt Feyenoord de 2-1 uit een vrije trap, die eigenlijk geen vrije trap was. Dat deden ze slim, maar mentaal was dat natuurlijk best een tik voor ons. Je voelt je benadeeld, dat gaat in je hoofd zitten.”

De tik was zelfs zo groot, dat Ajax niet meer terug in de wedstrijd kwam. “In de rust waren we er van overtuigd dat we nog konden winnen. We begonnen vol goede moed aan de tweede helft, maar één simpele bal later was het al 3-1. Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gelopen. Ik had helemaal niet het gevoel dat Feyenoord beter was, maar wij gaven de doelpunten te simpel weg. We hebben het laten liggen.”

Opvallend was vooral hoe tam Ajax zich na rust naar de slachtbank liet leiden in de Kuip. Na de 3-1 van Bakkal maakten de Amsterdammers geen moment de indruk nog te geloven in een goed resultaat. Kansen op de aansluitingstreffer bleven uit. “We creëren te weinig”, had ook Janssen gezien. “Hoe dat komt? Er is vaak te weinig diepgang bij ons. Als Christian Eriksen of ik de bal heeft, moet er diepgang zijn. Dat is er te weinig, omdat veel spelers graag in de bal komen. Misschien kan je zeggen dat het soms te veel van hetzelfde is bij ons, we hebben te veel dezelfde spelers.”

Zelf werd Janssen weer eens halverwege de tweede helft gewisseld, zoals de laatste tijd wel vaker het geval is. De middenvelder leek weinig begrip te kunnen opbrengen voor die wissel van trainer Frank de Boer. “Het klinkt misschien raar, maar voor het eerst sinds tijden had ik het gevoel dat ik best lekker stond te voetballen. Maar dan word je toch weer gewisseld. Tsja. Ik weet het ook niet”, verzucht de spelmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen