Real ruim langs Bilbao, Barça klopt 'oranje' Malaga

22 januari 2012, 23:28   Bijgewerkt: 22 januari 2012, 23:33

Ook na negentien duels bedraagt het verschil tussen lijstaanvoerder Real Madrid en nummer twee FC Barcelona in de Primera Division vijf punten. Barça mocht even hopen op verkleining van de achterstand na een 4-1 zege bij Malaga CF, maar later op zondag won Real thuis met dezelfde cijfers van Athletic de Bilbao.

Fernando Llorente zette Athletic na dertien minuten nog wel op 0-1 in Madrid, maar kon een nederlaag daarmee niet voorkomen. Marcelo herstelde na 25 minuten de balans. Na de pauze drukte Real door.

Door twee strafschoppen te benutten, zorgde Cristiano Ronaldo er eigenhandig voor dat de score werd opgevoerd tot 3-1. Oscar De Marcos, de veroorzaker van de tweede penalty, kreeg rood voor zijn vergrijp. Met een mannetje meer liep Real via Jose Maria Callejon vlak voor tijd nog uit naar 4-1.

Barcelona wist pas na ruim een half uur het net te vinden in Malaga, waar de Nederlanders Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy een basisplek hadden. Lionel Messi kopte raak: 0-1. Dat bleek tevens de ruststand. Een krachtige sprint in het begin van de tweede helft bracht Barcelona in veilige haven. Door goals van Alexis Sanchez en opnieuw Messi stond het na 51 minuten opeens 0-3 voor de Catalanen. Messi voltooide acht minuten voor tijd zelfs zijn hattrick: 0-4. Salomon Rondon, na een uur ingevallen voor Van Nistelrooy, redde niet veel later de eer voor Malaga.