Sporting krijgt Porto niet scherper in het vizier

7 januari 2012, 23:17   Bijgewerkt: 8 januari 2012, 01:11

Sporting Lissabon is er niet in geslaagd om de druk op koploper FC Porto op te voeren in de Portugese competitie. In een onderling duel bleef de ploeg van trainer José Couceiro zaterdagavond in eigen huis steken op 0-0 tegen de regerend landskampioen. Het verschil met Porto blijft daardoor zes punten.

Het ambitieuze Sporting, dat zich afgelopen zomer aanzienlijk versterkte om zich weer te kunnen mengen in de Portugese titelstrijd, was vooraf gebrand op een zege. Porto slaagde er echter tegen de club van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars, die zaterdag beiden een basisplaats hadden, in om voor de 53e keer op rij ongeslagen te blijven in de Primeira Liga. Hiermee evenaarde de ploeg van trainer Vítor Pereira een stokoud clubrecord uit de periode 1994-1996.

De laatste verliespartij van de Draken stamt alweer uit februari 2010, toen er uitgerekend tegen Sporting werd verloren (3-0). Hoewel Van Wolfswinkel en Schaars graag eenzelfde resultaat hadden geboekt in Estádio José Alvalade, moest het Nederlandse duo genoegen nemen met een puntendeling.

 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen