Verbeek: "Wij willen zondag de baas zijn"

20 januari 2012, 16:17

Na de bekerzege in de ArenA hoopt AZ zondag een tweede klap uit te delen aan Ajax. Beide teams staan ditmaal in Alkmaar tegenover elkaar en hoewel vooral Ajax móet winnen, gaat volgens coach Gertjan Verbeek ook AZ op de winst spelen.

"Wij gaan zondag vanaf het eerste fluitsignaal proberen om de punten hier te houden. Je zult ons dus niet afwachtend zien spelen, want wij willen de baas zijn en de tegenstander onze wil opleggen", kondigt Verbeek aan op de website van AZ.

De coach denkt dat het duel van donderdag zeker een rol zal spelen in aanloop naar de tweede confrontatie tussen beide teams. "Ik verwacht zondag een ander soort wedstrijd. De druk op Ajax is nog groter geworden door het móeten winnen. Wij hebben aan zelfvertrouwen gewonnen doordat we een tegenstander als Ajax ook in een uitwedstrijd kunnen verslaan; en dus ook zonder Pontus Wernbloom."

Dat laatste is niet onbelangrijk, want AZ speelde in de Amsterdam ArenA voor het eerst met Rasmus Elm, Adam Maher en Maarten Martens op het middenveld. Dat is een op papier erg offensieve middenlinie, maar volgens Verbeek kan dat prima. "Het beste clubteam ter wereld laat momenteel zien dat je niet veel verdedigende spelers nodig hebt om ook goed te kunnen verdedigen. Ik wil ons niet vergelijken met FC Barcelona, maar voetbal draait uiteindelijk allemaal om balbezit", doceert hij.

AZ is relatief ongeschonden uit de strijd in de ArenA gekomen. Roy Beerens en Nick Viergeven liepen lichte blessures op, maar kunnen zondag gewoon spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen