Arbiter Gumienny gaat niet eten met verdediger

Ger
13 februari 2012, 13:21

Serge Gumienny beseft dat hij zondag nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de Belgische topper tussen Standard Luik en Anderlecht (1-2). Zo deelde de arbiter zondag een penalty uit aan de thuisclub, terwijl de overtreding van verdediger Roland Juhász duidelijk buiten het strafschopgebied was.

"Op het moment dat ik strafschop floot voor Standard was ik er bijna zeker van dat de fout van Juhász in de zestienmeter of op de lijn gebeurde", zegt de Gumienny in La Dernière Heure. "Ik heb die beslissing genomen in een fractie van een moment, terwijl ik aan het spurten was." Juhász nodigde de leidsman tijdens het duel uit voor een etentje om hun onderlinge problemen uit te praten. "Maar u zal wel begrijpen dat het als scheidsrechter onmogelijk is om daar op in te gaan", aldus Gumienny.

Overigens baalden ook de spelers van Standard van een beslissing van de arbitrage. Vroeg in de tweede helft werd Mémé Tchite teruggefloten voor buitenspel terwijl hij duidelijk vanaf zijn eigen helft vertrok. Gumienny: "Van collega's heb ik gehoord dat we ons vergist hebben in de buitenspelfase met Tchité. Heel jammer en zoiets doet pijn. Ik heb Tchité pas gezien toen hij de bal kreeg. Ik heb dus blind de raad van mijn lijnrechter Mark Simons gevolgd. Toch iemand met heel veel ervaring en verdiensten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen