Jovanovic: "Dit AZ is Champions League-niveau"

17 februari 2012, 10:01

Milan Jovanovic moest donderdag met Anderlecht zijn meerdere erkennen in AZ. In Alkmaar werd het 1-0, maar die stand had ook veel hoger kunnen uitvallen. Anderlecht had geluk dat AZ slechts één keer scoorde, geeft Jovanovic eerlijk toe.

"We voetbalden veel te traag en dit tempo werkt niet in Europa. Eigenlijk komen we nog goed weg, want AZ had gerust met 3-0 of 4-0 kunnen winnen. We hadden echt geluk vandaag. Versta je? Onze tegenstander voetbalde beter als team, maar ook hun individuele kwaliteit lag hoger", luidt zijn harde analyse in Het Nieuwsblad.

"Het verschil werd vooral gemaakt door hun middenvelders die constant situaties van een tegen een creëerden", vervolgt Jovanovic. "Ook hun verdedigers rukten op met de bal aan de voet en maakten het spel. Dat lukt bij ons niet. Dit AZ is Champions League-niveau. Ze zijn koploper in Nederland en ik ben er zeker van dat ze volgend jaar uitstekend zullen meedraaien tussen de kampioenen. Wij speelden het spel dat zij ons opdrongen. Zo zag ik het op het veld. Zagen jullie het anders misschien?"

De Serviër vindt AZ, door de 1-0 zege, favoriet om door te gaan. "Met de steun van ons publiek en met onze ervaring kunnen we dit nog rechtzetten. Maar het wordt tricky. Als zij één keer scoren, dan moeten wij er al drie maken. Voor de aftrap vandaag waren de kansen fiftyfifty. Nu zijn de verhoudingen 75-25 in het voordeel van AZ", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen