Martens: "Dit geeft ons veel vertrouwen"

Ger
17 februari 2012, 07:34

Voor Maarten Martens vormde het duel met Anderlecht in de zestiende finale van de Europa League een weerzien met zijn jeugdliefde. De aanvaller droeg tussen 1992 en 2004 het shirt van de Belgische topclub. Met zijn huidige werkgever AZ versloeg Martens de Brusselaars donderdagavond met 1-0.

De uitslag was een povere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De ploeg van coach Gertjan Verbeek was voor eigen publiek veel sterker, maar wist doelman Silvio Proto slechts één keer te passeren. Adam Maher scoorde tien minuten voor de pauze het enige doelpunt. "Anderlecht toonde te veel respect voor ons", zegt Martens tegen FCUpdate.nl over zijn landgenoten. "Ze maakten bovendien geen gedreven indruk. Dat heeft mij wel verrast."

Martens verwacht dat AZ volgende week nog een heet avondje gaat beleven in Brussel. "We hebben slechts een klein voordeel, dus Anderlecht zal knokken voor de laatste kans. Ik verwacht dat ze met meer passie zullen spelen. Maar we weten dat ze te verslaan zijn. Deze wedstrijd heeft ons wel veel vertrouwen gegeven."

Voor Anderlecht was het de eerste nederlaag in Europa dit seizoen. De equipe van trainer Ariël Jacobs had zelfs geen punt laten liggen in de groepswedstrijden. De return in de zestiende finale wordt op donderdag 23 februari afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen