Topclubs Jupiler League lijden puntenverlies

17 februari 2012, 21:56   Bijgewerkt: 17 februari 2012, 22:22

Koploper FC Zwolle heeft voor de tweede week op rij gelijkgespeeld in de Jupiler League. De Blauwvingers kwamen vrijdag op eigen terrein niet verder dan 1-1 tegen MVV. Tom van Hyfte zette de Limburgers na een half uur op voorsprong, Nassir Maachi maakte een minuut later gelijk.

Nummer twee FC Eindhoven profiteerde niet van de misstap van Zwolle. Sterker nog, het verloor met 1-0 bij streekgenoot FC Oss. Tim Nelemans scoorde op slag van rust het enige doelpunt in de derby. Beide ploegen eindigden het duel overigens met tien man. Bart van Muyen en Jens van Son kregen allebei twee keer geel.

In de stand heeft Zwolle nu dertien punten voorsprong op Eindhoven. De Brabanders hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Willem II klom naar de vijfde positie. De Tricolores zegevierden met 2-1 bij FC Volendam. Maikel van der Werff bracht Volendam na 25 minuten op de banken met een rake vrije trap. In de eerste tien minuten van de tweede helft stelden Robbie Haemhouts en Virgil Misidjan orde op zaken voor Willem II.