Barça zonder Messi diep na rust langs Gijón

3 maart 2012, 21:56   Bijgewerkt: 3 maart 2012, 22:14

FC Barcelona heeft de achterstand op koploper Real Madrid in de Primera Division teruggebracht tot zeven punten. De Catalanen wonnen zaterdag thuis met 3-1 van Sporting de Gijón. Real speelt zondag op eigen veld tegen Espanyol.

Barcelona moest het zonder Lionel Messi stellen. De Argentijnse ster kreeg vorige week in de gewonnen uitwedstrijd tegen Atletico Madrid (1-2) een fatale gele kaart vanwege een handsbal.

{image[279302][right-half][]}Zonder Messi moest Barcelona tot vlak voor rust wachten op een doelpunt. Andres Iniesta was trefzeker na een mooie combinatie. Direct na de doelwissel moest de thuisclub verder met tien man, omdat Gerard Piqué een doorgebroken speler neerhaalde. Invaller David Barral zorgde niet veel later voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk bleven de punten in Barcelona. Seydou Keita met een geplaatst schot en Xavi Hernandez met een boogbal maakten in de laatste tien minuten het verschil.