City klopt Bolton, Chelsea verliest, Drenthe scoort

3 maart 2012, 17:52   Bijgewerkt: 3 maart 2012, 18:03

Koploper Manchester City heeft zijn 21ste overwinning van het seizoen geboekt. Bolton Wanderers werd zaterdag op Eastlands met 2-0 verslagen. Daarmee heeft de ploeg van Roberto Mancini nu vijf punten meer dan naaste belager Manchester United, dat zondag de topper bij nummer drie Tottenham Hotspur speelt.

Door een eigen goal van Gretar Steinsson kwam Manchester City na 24 minuten op voorsprong. De oud-AZ’er veranderde een schot van Gael Clichy van richting. City bleef daarna domineren, raakte via Edin Dzeko onder meer de lat, maar het duurde tot de zeventigste minuut totdat de beslissing viel. Op dat moment schoot Mario Balotelli raak. De omstreden Italiaan, die eerder op de dag nog in het nieuws kwam wegens het bezoeken van een stripclub, scoorde op aangeven van Adam Johnson. Nigel de Jong was overigens absent bij Manchester City

Chelsea blijft ondertussen kwakkelen. De equipe van André Villas-Boas leed een verdiende nederlaag bij West Bromwich Albion: 1-0. Gareth McAuley maakte acht minuten voor tijd, uit een corner, de winnende treffer. In blessuretijd kreeg Chelsea via Lampard en Mata nog wel goede kansen op de 1-1, maar zij misten.

Door het verlies blijft Chelsea vijfde in het klassement. De achterstand op nummer vier Arsenal, dat eerder op de dag door twee treffers van Robin van Persie won bij Liverpool, bedraagt drie punten.

Swansea City, met de van een buikvirus herstelde Michel Vorm weer onder de lat, pakte drie punten bij hekkensluiter Wigan Athletic, waar Ronnie Stam op de bank bleef. Door twee doelpunten van Gylfi Sigurdsson werd met 2-0 gewonnen. Royston Drenthe bezorgde Everton met een goal een punt in de uitwedstrijd bij Queens Park Rangers (1-1). Everton, waar ook John Heitinga in de basis stond, en Swansea blijven keurig in de middenmoot meedraaien.