De Boer wil minimaal punt tegen boezemvriend

Ger
23 maart 2012, 14:19

In de ongekend spannende strijd om de landstitel ontvangt Ajax zondag PSV in de Amsterdam ArenA. Het verschil tussen beide clubs op de ranglijst bedraagt slechts een punt. Trainer Frank de Boer wil dat de landskampioen minstens een punt pakt tegen de titelconcurrent.

De Amsterdammers zijn aan een sterke reeks bezig met zes overwinningen op rij. PSV heeft dit jaar in de competitie nog geen uitwedstrijd gewonnen, maar het duel met Ajax wordt de eerste onder leiding van Phillip Cocu. Met de interim-coach op de bank wonnen de Eindhovenaren woensdag in de halve finales van de beker met 3-1 van SC Heerenveen. Ook vorige week in eigen huis was PSV duidelijk te sterk voor de Friezen (5-1). De laatste zege van PSV bij Ajax dateert van januari 2008.

"Je mag het duel in elk geval niet verliezen, dat is zeker", zegt De Boer op de website van de Amsterdammers over de competitietopper. "Onder Phillip Cocu speelt PSV iets gecontroleerder en vanuit een gesloten organisatie. We moeten er vooral voor waken als PSV er vanuit die organisatie uit komt. Ze spelen compact en houden de linies goed gesloten."

{image[259752][left-half][van marwijk

cocu

frank de boer]}Met Cocu treft De Boer een boezemvriend. De twee oud-internationals zien elkaar regelmatig, ook buiten het voetbal om. "De komende wedstrijd is bijzonder omdat je twee jaar terug nog naast elkaar zat op de bank tijdens de WK-finale", refereert de Ajax-coach aan de periode waarin de twee werkzaam waren in de technische staf van het Nederlands elftal.

De Boer en Cocu stonden al een keer als trainers tegenover elkaar. "In een van mijn eerste wedstrijden als trainer van de A-junioren van Ajax was Cocu toen assistent bij PSV A1. Hoe die wedstrijd is afgelopen? Ajax won", grijnst De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen