'Oranje' en veerkrachtig Malaga naar plek vier

3 maart 2012, 23:51

Malaga CF is opgeklommen naar de vierde plek in de Primera Division. Met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy op de bank boekte de ploeg zaterdag een 3-1 overwinning bij Getafe.

Diego Castro bracht Getafe op slag van rust aan de leiding, maar in de tweede helft stelde Malaga CF orde op zaken. Eliseu, Jérémy Toulalan en Santiago Cazorla kantelden de score voor de bezoekers: 1-3.

Malaga passeert Levante in het klassement. De formatie uit Valencia heeft nog wel een duel tegoed; maandag voor eigen publiek tegen Real Betis Sevilla.

Middenmoters Sevilla FC en Atletico Madrid sloten in Andalusië af op 1-1 en blijven daardoor gedeeld tiende, met 33 punten. Eduardo Salvio zette Atletico al na tien minuten op voorsprong, Baba maakte acht minuten na de doelwissel gelijk.

Nummer veertien Real Mallorca pakte, zonder Gianni Zuiverloon in de selectie, een punt van subtopper Osasuna, waar Roland Lamah (ex-Roda) in de basis stond: 1-1.