'Oude man' Sibon kondigt afscheid aan

31 maart 2012, 16:23   Bijgewerkt: 31 maart 2012, 16:31

Gerald Sibon hangt zijn voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen. De 37-jarige aanvaller van SC Heerenveen, die onlangs te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd bij de Friezen, zal daarmee na twintig seizoenen afscheid nemen van het profvoetbal.

"Het voelt vreemd", licht Sibon op de website van Sport Promotion zijn aanstaande afscheid toe. "Het dringt ook nog niet helemaal tot me door. Maar ik sta er wel achter. Het is mooi geweest zo."

De aanvaller constateert dat de sleet er op zit. "Ik had langer tijd nodig om te herstellen. Om de boel weer soepel te krijgen', aldus Sibon. "Enne, het moet er ook wel uit blijven zien. Je moet niet als een oude man over dat veld lopen te sjokken. In mijn beleving was dat soms wel zo, als ik de beelden terugzag. Daar had ik dus geen zin in."

Uiteindelijk bleek het feit dat Heerenveen niet meer met hem verder wilde de doorslaggevende factor in het besluit van de ervaren spits. "Weer verhuizen naar elders, als er al belangstelling zou zijn met mijn leeftijd? Of de eer aan jezelf houden en er een punt achter zetten? Het is dus het laatste geworden. Ik denk dat ik er vrede mee heb."

Sibon kwam in Nederland voor achtereenvolgens FC Twente, VVV Venlo, Roda JC, Ajax, PSV en Heerenveen uit. Hij speelde in het buitenland bij Sheffield Wednesday, 1. FC Nürnberg en Melbourne Heart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen