PSV-opponent Valencia en Bilbao morsen

11 maart 2012, 23:19

In de Primera Division heeft Valencia puntenverlies geleden. De equipe uit de sinaasappelstad, in de Europa League tegenstander van PSV, kwam zondag voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen Real Mallorca.

Tino Costa en Aritz Aduriz zetten Valencia voor de rust op een 2-0 voorsprong. Evenals donderdag tegen PSV incasseerden de havenstedelingen na de pauze twee goals. Emilio Nsue en Victor scoorden voor Mallorca (2-2).

Door een rode kaart van doelpuntenmaker Costa speelde Valencia de laatste vijf minuten met tien man, desondanks bleef het 2-2. Hedwiges Maduro (Valencia) en Gianni Zuiverloon (Mallorca) zaten niet bij de selecties. Maduro is wel dicht bij zijn rentree van een slepende enkelblessure. Mogelijk kan hij donderdag in de return tegen PSV in Eindhoven, waar Valencia een 4-2 voorsprong verdedigt, spelen.

Ondanks het puntenverlies blijft Valencia onbedreigd op de derde plaats staan. Nummer vier Malaga CF staat op vier punten achterstand. Ook Athletic de Bilbao had op vier punten kunnen komen. De Basken, donderdag in de Europa League knap te sterk voor Manchester United, verloren echter bij Osasuna: 2-1. Ander Iturraspe (eigen goal) en Raul Garcia scoorden binnen het half uur voor Osasuna. Fernando Llorente deed na rust iets terug voor Bilbao, maar verder kwamen de bezoekers niet.