Strootman: "Misschien is de druk van het elftal af"

16 maart 2012, 08:00   Bijgewerkt: 15 maart 2012, 22:23

PSV is nog lang niet waar het wil zijn, maar het toonde donderdag wel de eerste tekenen van herstel. Met het nieuwe technische duo Phillip Cocu/ Ernest Faber op de bank speelde de Eindhovense ploeg voor eigen publiek een aardige wedstrijd tegen Valencia. Genoeg voor een plek in de kwartfinale van de Europa League was het bij lange na niet, maar over het 1-1 gelijkspel was iedereen in Eindhoven wel tevreden.

“Dat we uit de Europa League liggen, komt niet door vanavond. We hebben het in de uitwedstrijd weggegeven. We hebben donderdag nog geprobeerd om die achterstand goed te maken en wellicht was het anders gelopen als wij voor rust op 1-0 gekomen waren, maar misschien moeten we ook wel concluderen dat we uitgeschakeld zijn door een betere ploeg”, luidt de analyse van Kevin Strootman tegen FCUpdate.nl.

{image[279474][right-half][]}Over het vertoonde spel van zijn ploeg is Strootman redelijk tevreden. Het oogde, drie dagen na het ontslag van trainer Fred Rutten, aan Eindhovense kant in ieder geval wat frisser dan de vorige wedstrijden. “Misschien is er een druk van het elftal af gevallen. De afgelopen periode merkten wij natuurlijk ook dat de trainer onder druk stond. Dat werkt onbewust door op het veld.”

Voetballend en organisatorisch is er volgens Strootman weinig veranderd sinds het vertrek van Rutten. “Dat komt natuurlijk omdat de nieuwe hoofdtrainer (Phillip Cocu, red.) er onder Rutten ook al bij was, als assistent. We doen dus niet ineens heel veel anders.”

“Ons spel kan nog altijd veel beter”, vervolgt de middenvelder. “Dat komt vooral omdat we nog vertrouwen missen. Dat vertrouwen kan er maar op één manier komen, namelijk door goede resultaten te boeken. Dat vertrouwen hopen we vanaf zondag te tanken", blikt hij vooruit op de komende competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.

"We liggen uit de Europa League, maar doen nog volop mee in de competitie en de beker. Daar moeten we ons op richten. De basis is er, zeker als we iedere wedstrijd met dezelfde instelling het veld in gaan als nu tegen Valencia", besluit hij strijdlustig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen