Verbeek over zaak: "Ik verwacht vrijspraak"

9 maart 2012, 15:13   Bijgewerkt: 9 maart 2012, 15:59

Vanmiddag neemt de tuchtcommissie van de KNVB de zaak van Gertjan Verbeek onder de loep. De coach van AZ werd zaterdag in het duel met Heracles Almelo van het veld gestuurd en hoorde maandag drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, tegen zich eisen. Hij rekent op vrijspraak.

“Ik verwacht vrijspraak”, zegt Verbeek aan AZ.nl. “Ze zeggen dat ik iets gedaan heb wat ik niet gedaan heb. Ik heb de vierde man niet aangeraakt of gebeukt, zoals in zijn verklaring staat. Het hele voorval ligt vast op beeld. Ik verwacht vrijspraak. Jochem Kamphuis? Nee, ik heb geen verleden met hem. Maar hij heeft al eens eerder een zaak tegen zich gehad. Toen gaf hij twee rode kaarten tijdens RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles. Ook na het zien van de beelden bleef hij bij zijn besluit, terwijl duidelijk was dat er in één situatie niks was gebeurd. Die kaart werd dan ook geseponeerd.”

“Pas na het zien van de beelden begon Ruud Bossen (de arbiter tegen Heracles, red.) over wegwerpgebaren”, vervolgt Verbeek. “Ik heb echter geen onwelvoeglijke taal gebruikt. Intimiderend? Ik ben mijn coachvak niet uit geweest. Kamphuis wel. Dat kan ook als intimiderend worden gezien. Even je macht tonen. Jan Wegereef gaf onlangs voor de camera netjes zijn fout toe. Hij had het gewoon niet gezien. Dat vind ik prijzenswaardig. Maar wat doet de KNVB? Hem straffen. Belachelijk. Die eerlijkheid moet je juist belonen.”

Het is dus nog onduidelijk of Verbeek zondag op de bank zit in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. “Het is lastig om iets over die ploeg te zeggen”, vindt de coach. “Er is onlangs een trainerswissel geweest en het systeem is omgegooid. Richard Roelofsen was heel duidelijk. Met of zonder goed voetbal, De Graafschap moet bij die achttiende plaats wegblijven. Ze spelen nu met een over-mijn-lijk-mentaliteit: vrouwen en kinderen eerst. Dat werkte tegen Roda JC, maar de week erop tegen Vitesse niet. Het heeft dus ook met de tegenstand te maken.”

AZ is ongeschonden uit de strijd met Udinese in de Europa League (2-0 winst) gekomen. Wel moet Verbeek Nick Viergever missen op De Vijverberg vanwege een schorsing. Vermoedelijk is Ragnar Klavan diens vervanger. Achter de namen van Maarten Martens en Roy Beerens staat een kleine vraagteken. Beide spelers hadden vrijdag extra verzorging nodig, maar Verbeek verwacht dat ze kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen