Zevenklapper helpt Bayern naar kwartfinale

13 maart 2012, 22:40   Bijgewerkt: 13 maart 2012, 22:45

Bayern München heeft zich glorieus geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van trainer Jupp Heynckes vernederde dinsdagavond het povere FC Basel met liefst 7-0. Daarmee was de nederlaag van 1-0 in Zwitserland ruimschoots goedgemaakt.

Gesterkt door de klinkende zege zaterdag tegen 1899 Hoffenheim (7-1, met ook al 3 treffers van Gomez) begon Bayern overdonderend aan de return. Basel rammelde verdedigend aan alle kanten. De Zwitserse ploeg kwam in de achterste linie snelheid, slimheid en pure kwaliteit tekort om de Duitse voetbalmachine af te stoppen.

In de 11e minuut opende Robben, tegen Hoffenheim goed voor 2 treffers en 3 assists, alsnog de score. Hij kwam na een afgeketst schot ietwat fortuinlijk in balbezit, waarna hij recht voor het doel de bal achter keeper Yann Sommer werkte, 1-0. Gomez en Thomas Müller verzuimden evenwel 2-0 te maken.

Na de pauze tilde opnieuw Gomez de stand met een fraaie voetbeweging naar 4-0 uit een fraaie voorzet van Franck Ribéry. Na een uur was de rolverdeling hetzelfde, maar scoorde Gomez deze keer met het hoofd (5-0). In de 67e minuut trof de man van de wedstrijd opnieuw doel op aangeven van Ribéry: 6-0. Robben maakte er in de 81e minuut nog 7-0 van.