Ajax heeft schaal voor het grijpen na simpele zege

22 april 2012, 18:21

De strijd om het kampioenschap kan volgende week beslist worden. Ajax zette zondag in de ArenA een volgende stap richting de titel. Het versloeg FC Groningen met 2-0 en behoudt zo zes punten voorsprong op AZ en Feyenoord. Als Ajax volgende week wint bij FC Twente en Feyenoord en AZ in een onderling duel in de Kuip de punten delen, kan de 31ste landstitel uit de clubhistorie Ajax niet meer ontgaan.

Ook als Ajax niet wint bij FC Twente of Feyenoord-AZ niet in een gelijkspel eindigt, hoeft Ajax echter niet te wanhopen. De volgende kans om het kampioenschap te beslissen volgt dan drie dagen later, op woensdag 2 mei thuis tegen laagvlieger VVV Venlo. Alleen als het zowel tegen FC Twente als VVV Venlo mis gaat, begint Ajax op zondag 6 mei níet als kampioen aan het laatste competitieduel uit bij Vitesse.

Tegen FC Groningen werd de ban gebroken door Derk Boerrigter. De aanvaller, vorige week tegen De Graafschap (3-1) met twee doelpunten ook al beslissend, opende op slag van rust de score. Een gekraakt schot van Siem de Jong kwam voor zijn voeten, waarna hij FC Groningen-keeper Luciano van dichtbij kansloos liet. Vlak daarvoor was Ajax via Christian Eriksen al dicht bij de 1-0 geweest, maar de inzet van de Deen kon ternauwernood van de lijn gehaald worden door Lorenzo Burnet.

De enige die het publiek in de ArenA nog op de banken kreeg, was Kolbeinn Sigthórsson. De invaller, die al luidkeels toegejuicht werd toen hij aan zijn warming-up begon, zorgde tien minuten voor tijd voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. De IJslander scoorde na een fraaie pass van Theo Janssen op Siem de Jong. De Jong ging onderuit, maar Sigthórsson scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen