"Duels met Twente en PSV niet beslissend"

10 april 2012, 17:52

AZ heeft in de komende dagen een zwaar programma voor de boeg. Woensdag ontvangen de Alkmaarders FC Twente, zaterdag gaan ze op visite bij PSV. Belangrijk voor de titelrace, maar niet beslissend, vindt coach Gertjan Verbeek.

“Of de wedstrijden tegen FC Twente en PSV bepalend zijn voor de titelrace? Nee, maar wel medebepalend omdat er daarna nog vier wedstrijden volgen en omdat de concurrentie ook nog tegen elkaar speelt. AZ-uit is voor FC Twente de afgelopen jaren een lastig duel gebleken. Dat willen we graag zo houden”, zegt hij op AZ.nl.

Verbeek: “FC Twente speelt, net als onder Co Adriaanse, in een 4-3-3-systeem. “Opmerkelijk is wel dat ze onder Adriaanse meer punten haalden dan onder zijn opvolger Steve McClaren. Dat wijzen de cijfers uit. Normaal ben ik redelijk op de hoogte over hoe de tegenstander gaat spelen. Nu niet echt omdat ze blessures en schorsingen hebben. In de voorhoede verwacht ik Wesley Verhoek, Luuk de Jong en Ola John. Nacer Chadli verhuist waarschijnlijk naar het middenveld. We zullen zien.”

Bij AZ keert Etiënne Reijnen terug in de selectie. De verdediger heeft geen last meer van zijn enkelblessure. Brett Holman ontbreekt wegens een schorsing en kampt ook met een bilblessure: Verbeek: “We hopen dat hij zaterdag tegen PSV weer fit is.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen