Koeman: "Druk ligt vooral bij anderen''

10 april 2012, 16:07

Voor Feyenoord staat een spannende dag voor de deur. Omdat vier van de vijf concurrenten in de strijd om de titel en Europees voetbal tegen elkaar spelen, doet de Rotterdamse club bij een zege op Roda JC sowieso bijzonder goede zaken.

Hoe de wedstrijden Heerenveen-Ajax en AZ-Twente ook verlopen, zeker is dat Feyenoord bij winst op Roda stijgt op de ranglijst of in ieder geval afstand neemt van een concurrent. Toch wil trainer Ronald Koeman niet te ver vooruit kijken. ''Omdat er na dit duel nog vijf wedstrijden volgen. Pas als we de komende twee wedstrijden goed doorkomen, gaan we echt meetellen'', stelt hij op de website van zijn club.

Extra spanning vanwege de naderende climax is er volgens Koeman niet. Hij kruipt met zijn team in de rol van underdog. ''We willen graag, maar moeten niets. De druk ligt bij anderen. Onze doelstelling was om uit de afgelopen drie wedstrijden negen punten te halen. Dat is gelukt, waardoor we bovenin mee blijven doen. Nu breekt de volgende fase aan met daarin nog zes finales. Het is belangrijk dat de ploeg in die fase de rust bewaart en zich niet laat leiden door wat er van buitenaf op hen afkomt.''

Feyenoord staat momenteel op de vijfde plek, vier punten achter koploper Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen