Kortrijk houdt Club Brugge van koppositie af

8 april 2012, 20:18

Club Brugge heeft nagelaten de koppositie in de Belgische kampioenspoule van Anderlecht af te pakken. De ploeg van trainer Christoph Daum ging zondagavond in de tweede ronde van 'play-off 1' onderuit op bezoek bij KV Kortrijk: 3-1.

Brugge, waar Ryan Donk een basisplaats had en Björn Vleminckx (ex-NEC) na een krap uur binnen de lijnen kwam, keek bij de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Victor Vazquez zorgde in de 78e minuut met een rake penalty nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Kortrijk bracht de marge in de blessuretijd eveneens vanaf de elfmeterstip weer op twee en legde daarmee de eindstand vast.

Club Brugge staat als gevolg van de nederlaag twee punten achter op koploper Anderlecht, wiens puntverlies tegen Standard Luik (0-0) van vrijdag dus zonder gevolgen bleef.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl