Late gelijkmaker Bajrami doet AZ veel pijn

11 april 2012, 20:51   Bijgewerkt: 11 april 2012, 21:11

Het gaat voor AZ en FC Twente een hele klus worden om dit seizoen landskampioen te worden. Tegen FC Twente lag de club van coach Gertjan Verbeek lang op koers voor een cruciale zege, maar in de laatste minuut maakte Emir Bajrami gelijk (2-2). En met dat resultaat kunnen vooral de concurrenten in de titelstrijd tevreden zijn.

Gemakkelijk is het resterende programma van AZ dit seizoen zeker niet. PSV-uit, Feyenoord-uit: er zijn eenvoudigere opdrachten denkbaar. Juist daarom had de ploeg woensdag voor eigen publiek tegen FC Twente maar één opdracht: winnen. Alleen dan zou de hoop op een kampioenschap van Nederland intact en reëel blijven.

Met name over die eerste goal zal echter nog wel nagepraat worden. Hoewel, echt veel te praten valt er niet: iedereen zal het er snel over eens zijn dat de treffer niet toegekend had mogen worden. Want voordat hij raak kopte, gaf Altidore zijn tegenstander Rasmus Bengtsson opzichtig een duw. Half FC Twente, inclusief doelman Sander Boschker, deed vervolgens niets meer, in de overtuiging dat er gefloten zou worden. Scheidsrechter Vink liet echter doorspelen en kende de goal toe.

Na die 1-1 golfde het spel op en neer, maar omdat beide partijen meer met het hart dan met het hoofd speelden bleven echte kansen uit. De bal vloog van voor naar achter en van links naar rechts, zonder dat iemand een oplossing vond die tot een treffer kon leiden. Tot Altidore de combinatie aan ging met Maher en de 2-1 maakte.

Een cruciaal doelpunt, zo leek het. Maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste Emir Bajrami anders. De Zweed, als invaller in de ploeg gekomen, kopte de 2-2 binnen. Hij dompelde daarmee vooral AZ in rouw, al zal ook Twente beseffen dat een punt eigenlijk te weinig is. Te weinig om echt druk te zetten op koploper Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen