Malaga boekt belangrijke zege op Valencia

29 april 2012, 19:51

Malaga CF heeft goede zaken gedaan in de strijd om de derde plek in La Liga, goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De Andalusiërs kwamen op gelijke hoogte met nummer drie Valencia door de equipe uit de sinaasappelstad in een onderling duel met 1-0 te verslaan.

Ignacio Camacho was matchwinner. Hij maakte na 27 minuten op aangeven van Joaquin de enige goal. Vlak voor tijd was Malaga dichtbij de 2-0, maar Santiago Cazorla raakte de lat. Valencia stond toen al met tien man. Sofiane Feghouli kreeg na een uur zijn tweede gele kaart voor het maken van een slaande beweging.

Kort daarna ontsnapte basisspeler Hedwiges Maduro aan zijn tweede gele prent. De Nederlander maakte een wilde tackle, maar werd gespaard. Bij Malaga viel Ruud van Nistelrooy in, Joris Mathijsen ontbrak vanwege een blessure. Van Nistelrooy had in blessuretijd overigens nog een grote kopkans, maar zag Guaita knap redden.

Eerder op de dag werd Athletic de Bilbao terug op aarde gezet. De Basken bereikten donderdag ten koste van Sporting Lissabon de finale van de Europa League, maar verloren in de competitie met 2-0 bij laagvlieger Real Zaragoza. Eduard Oriol Garcia en Antonio Apono waren trefzeker.

Door de nederlaag dreigt Bilbao de Europese plaatsen in La Liga uit het vizier te verliezen, maar als finalist in de Copa del Rey is het al zeker van Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen