ManCity haalt uit en vergroot druk op ManU

14 april 2012, 15:44   Bijgewerkt: 14 april 2012, 16:22

Manchester City heeft de druk op koploper Manchester United opgevoerd. De nummer twee van de Premier League haalde zaterdag uit bij Norwich City (1-6) en bracht de achterstand op The Red Devils daarmee terug tot twee punten. ManUtd ontvangt zondag Aston Villa.

De Argentijnen Sergio Agüero en Carlos Tevez waren de grote mannen aan de kant van Manchester City. Laatstgenoemde, pas net terug in het eerste elftal na een maandenlang conflict met manager Roberto Mancini, opende na achttien minuten de score met een onberispelijk knal. Tien minuten later combineerden zij de bezoekers naar 0-2, Agüero trof doel.

Invaller Andrew Surman gaf Norwich kort na rust nieuwe hoop (1-2), maar in de laatste twintig minuten gaf ManCity nog even flink gas. Tevez (2) en Agüero voerden de score op tot 1-5. In blessuretijd zorgde Adam Johnson zelfs nog voor de 1-6.

Manchester City, waar Nigel de Jong de hele wedstrijd speelde, verzekerde zich met deze overwinning van rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.