Opgeven nog geen optie voor AZ en Twente

12 april 2012, 11:00

De spelers van AZ en FC Twente waren woensdag net omgekleed toen het nieuws uit Friesland doorkwam. Ajax was daar, binnen mum van tijd, op voorsprong gekomen tegen tien spelers van SC Heerenveen. Direct besefte iedereen dat het onderlinge gelijkspel in Alkmaar (2-2) eigenlijk louter verliezers opleverde. Toch zijn AZ en FC Twente, door de andere resultaten, nog wel de belangrijkste uitdagers van Ajax in de titelstrijd. Hun achterstand op de koploper uit Amsterdam is echter gegroeid tot respectievelijk drie en vijf punten. FCUpdate.nl peilde de stemming in beide kampen.

AZ

Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien wel de terechte uitslag bij het boeiende voetbalgevecht tussen AZ en FC Twente, maar vooral voor de ploeg uit Alkmaar zal de remise aanvoelen als een nederlaag. Het stond namelijk tot de 89ste minuut met 2-1 voor. En met nog uitwedstrijden tegen PSV en Feyenoord voor de boeg, wist AZ dat het zich eigenlijk geen puntverlies meer kon permitteren.

Maher hoorde, toen hij uit de douche kwam, direct dat Ajax aan het winnen was in Friesland. ''Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen. Ik vind eigenlijk dat we niet te veel naar anderen moeten kijken. Voor ons staat de volgende topwedstrijd alweer voor de deur, zaterdag tegen PSV. Maar het gaat moeilijk worden om Ajax nog bij te halen, dat klopt. Maar ons doel was een plek bij de eerste vier, al lopen we niet weg voor de strijd om de bovenste plaatsen. We moeten proberen vijftien punten te pakken in de laatste vijf wedstrijden. Of dat genoeg zou zijn voor het kampioenschap? Nou, in ieder geval voor een plek bij de eerste vier'', besluit de middenvelder met een glimlach.

FC Twente

''Maar'', zo haastte FC Twente-spits Luuk de Jong, de maker van de fraaie 1-1, zich te zeggen, ''we krijgen Ajax nog thuis. Als we die wedstrijd winnen, kan er nog van alles gebeuren. Al moet Ajax dan ook nog ergens anders punten laten liggen.''

''Vanaf nu is iedere wedstrijd een finale'', gooit de aanvalsleider van de Tukkers er ten slotte een oud cliché uit. ''We staan er nog steeds niet heel slecht voor. Maar de verschillen zijn klein, we kunnen ook nog zomaar zesde worden. Dat maakt deze competitie zo spannend. Maar wij blijven gewoon hopen op het kampioenschap.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen