Plezierige avond voor Ajax in Heerenveen

Ger
11 april 2012, 22:51   Bijgewerkt: 12 april 2012, 01:47

Ajax is de grote winnaar geworden van de midweekse speelronde in de Eredivisie. De koploper boekte woensdagavond een eclatante zege in de op papier lastige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen: 0-5. Aangezien alle andere titelconcurrenten punten verspeelden, heeft Ajax titelprolongatie nadrukkelijk in het vizier. De marge op eerste achtervolger AZ is drie punten.

abe lenstra stadion vuurwerk

abe lenstra stadion vuurwerk

De Boer heeft in de beslissende weken van de competitie steeds minder last van geblesseerde spelers. Zo sloten Derk Boerrigter en Gregory van der Wiel voor het eerst dit kalenderjaar weer aan bij de selectie. Kolbeinn Sigthorsson maakte vorige week al voorzichtig zijn rentree. Ajax begon tegen Heerenveen met Ismaïl Aissati en Jody Lukoki. Beide spelers kregen de voorkeur boven Lorenzo Ebecilio, die op de bank zat. De Boer had in zijn selectie zelfs geen plaats voor Dmitry Bulykin, Nicolas Lodeiro, Aras Ozbiliz, Dico Koppers en Thulani Serrero.

kevin blom

kevin blom

Ajax voorkwam onnodige stress door de klus al in de eerste helft te klaren. Nadat Nordfeldt eerst nog een kopbal van De Jong onschadelijk had gemaakt, was hij kansloos op een vlammende uithaal van Ismail Aissati. De voormalig PSV'er schoot de bal in de negentiende minuut na een passeeractie genadeloos in de korte hoek. Niet veel later werkte De Jong zich alsnog op het scoreformulier. De als spits opererende aanvallende middenvelder zorgde met een prachtige afstandsknal voor de 0-3.

Met nog vijf speelronden te gaan, heeft Ajax de beste papieren om het kampioenschap binnen te halen. Dat hebben de Amsterdammers niet alleen te danken aan de royale uitslag in Friesland, maar ook aan de punten morsende concurentie. AZ en FC Twente speelden eerder op de avond met 2-2 gelijk tegen elkaar in Alkmaar. Feyenoord kwam bij Roda JC niet verder dan 0-0. En PSV schoot zichzelf ernstig in de voet door met 2-1 ten onder te gaan bij RKC Waalwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen