Robben schlemiel in topper tegen Dortmund

11 april 2012, 21:55   Bijgewerkt: 11 april 2012, 23:41

Borussia Dortmund mag de champagne voor de titelprolongatie vast koud zetten. De koploper in de Bundesliga zette nummer twee Bayern München woensdag op zes punten achterstand, door der Rekordmeister in een onderling duel te verslaan: 1-0. Arjen Robben was de schlemiel van de avond.

Het duel op het sfeervolle Signal Iduna Park begon bijzonder vermakelijk met kansen over en weer. Gescoord werd er niet en vervolgens zakte de ontmoeting qua amusementswaarde naar een bedenkelijk niveau. Bayern kon niet, terwijl Dortmund wel vrede had met een gelijkspel.

Wel kreeg Dortmund via Robert Lewandowski voor de pauze een goede kans op de 1-0; de Pool kopte op de paal. Een kwartier voor tijd zorgde hij alsnog voor de 1-0. Arjen Robben hief bij een corner buitenspel op, waardoor de goalgetter eenvoudig binnen kon tikken. Vlak voor tijd had Robben de kans om zijn foutje goed te maken. De Nederlander werd onderuit gehaald in de 'zestien' en ging zelf achter de bal staan voor de penalty. Hij liet het buitenkansje echter onbenut. In de slotfase trof Lewandowski opnieuw het houtwerk; deze keer de lat na een counter.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Dortmund 69 punten, Bayern blijft op 63 steken. Nummer drie Schalke 04 (57 punten) kwam niets dichterbij. De ploeg van coach Huub Stevens ging hard onderuit bij FC Nürnberg (4-1). Oud-PSV'er Timmy Simons zorgde vanaf elf meter voor één van de doelpunten. Klaas-Jan Huntelaar had een basisplaats bij Schalke, maar wist niet te imponeren.

Hamburger SV is nog altijd niet veilig in de degradatiestrijd. Met Jeffrey Bruma in de basis verloren die Rothosen kansloos bij 1899 Hoffenheim (4-0), waar Edson Braafheid inviel en Ryan Babel absent was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen