Siem de Jong: "Met dit niveau gaat het niet mis"

Ger
12 april 2012, 08:05

Ajax zette woensdag in Friesland een grote stap richting het 31e kampioenschap. De koploper profiteerde met een royale zege bij SC Heerenveen (0-5) optimaal van de misstappen van de overige titelkandidaten. Siem de Jong was met drie treffers van grote waarde voor de Amsterdammers.

Ajax werd in het Abe Lenstra Stadion in het zadel geholpen door een snelle rode kaart voor Brian Vandenbussche. De doelman van Heerenveen werkte De Jong naar de grond. "Hij kwam met twee benen vooruit, ik kon geen kant meer op", blikt de aanvallende middenvelder terug. "Ik sprong een beetje, maar door zijn tussenkomst maakte ik bijna een koprol." De door arbiter Kevin Blom toegekende penalty werd vervolgens benut door Theo Janssen.

De in Zwitserland geboren Ajacied is vooral tevreden over de eerste helft. "In die fase hebben veel kansen afgedwongen. En dat terwijl het niet altijd makkelijk is om tegen tien man te spelen." Na de pauze was het overwicht van Ajax minder groot en kwam Heerenveen zowaar tot enkele dreigende voorzetten. "We hadden na rust meer moeten scoren. Want nu zal je net zien we dat we op het einde een doelpunt tekort komen", lacht De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen