Cruijff: "AZ en Feyenoord clubs van het seizoen"

Ger
7 mei 2012, 10:29

Hoewel Ajax zich tot landskampioen kroonde, zijn AZ en Feyenoord volgens Johan Cruijff de twee clubs van het seizoen. PSV kwam er volgens de legendarische nummer 14 'het negatiefst uit'.

"Allebei kregen ze met serieuze problemen te maken, konden geen geld meer uitgeven en waren gedwongen op een totaal andere manier beleid te voeren", schrijft Cruijff over AZ en Feyenoord in zijn column in De Telegraaf. "Hoe dat binnen twee jaar is gelukt is een vingerwijzing naar heel veel clubs. Als je organisatie goed staat en de opleiding en scouting werken, dan kan zonder veel geld uit te geven toch uitstekend gepresteerd worden."

"Voor de geweldige opleving van Feyenoord verdient vooral Ronald Koeman een groot compliment. Iemand die als geen ander weet, dat er nu een moeilijk tweede jaar wacht. Maar ik weet zeker, dat hij met de andere verantwoordelijke mensen binnen de club al besproken heeft hoe dit moet worden aangepakt."

"Eigenlijk krijgt Feyenoord voor het eerst sinds jaren te maken met de situatie waar AZ dit seizoen tegenaan liep: presteren op meerdere fronten. Aan de ene kant een geweldige beloning, aan de andere kant dwingt het alle betrokkenen om goed na te denken hoe daar mee om moet worden gegaan."

"Waren AZ en Feyenoord het meest positief, PSV kwam er het negatiefst uit", aldus Cruijff. "De club investeerde het meest, maar het rendement hield niet over. Ajax had daar ook jarenlang mee te maken, maar gelukkig ontstaat er bij de club steeds meer de situatie waardoor het verschil in kwaliteit eindelijk kan worden benut."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen