Griekenland stunt en stuurt Advocaat naar huis

16 juni 2012, 22:41   Bijgewerkt: 16 juni 2012, 23:32

Wat vooraf onmogelijk leek, is toch gebeurd. Rusland ligt uit het toernooi. Een puntje tegen de Grieken was genoeg geweest , maar een onoplettendheid in de verdediging werd Dick Advocaat en zijn team fataal. Door de overwinning van Tsjechië op Polen, is het voor het gastland en Rusland voorbij.

De Grieken kwamen er niet meer uit, terwijl Rusland slordig met de mogelijkheden omsprong. Het spel van beide teams was wat te gehaast, waardoor het niveau daalde. Iedereen dacht dat het 0-0 zou blijven na de eerste helft, maar daar dachten de Grieken anders over. Na slap verdedigend werk kon Karagounis op de Russische keeper Malafeev af en hij schoot hard binnen. Omdat het bij Polen-Tsjechië nog 0-0 stond, waren op dat moment Rusland en Griekenland door naar de kwartfinale.

Rusland kreeg het steeds moeilijker en met nog ongeveer twintig minuten op de klok kwam het nieuws door dat Tsjechië een goal had gemaakt. Door die tussenstand was Rusland plotseling virtueel uitgeschakeld. Dick Advocaat bracht met Pogrebnyak nog een spits in de ploeg, maar zijn team kwam maar niet goed los. Ondertussen had Tzavellas een vrije trap ook nog op de lat geschoten.

Het was niet genoeg, Rusland verloor en kan de koffers pakken. De supporters op de tribune hadden zich al rijk gerekend en konden het verlies nauwelijks bevatten. De Grieken daarentegen konden hun geluk niet op. Griekenland naar de kwartfinale leek het minst waarschijnlijk, maar het gebeurde toch. Laat de stunt van de Grieken maar een goed voorbeeld zijn voor Oranje, dat morgen aan de beurt is. Mocht Nederland voor de verrassing van de eeuw zorgen, stuit het in de kwartfinale op Tsjechië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen