Verbeek: "Toekomst gewaarborgd, ook zonder Elm"

26 juli 2012, 09:27

Trainer Gertjan Verbeek van AZ raakt niet in paniek van het naderende vertrek van Rasmus Elm. De spelmaker staat voor een transfer naar CSKA Moskou, maar tegen Istanbul BB Spor liet AZ woensdag zien dat het ook zonder de Zweed prima kan spelen. Met Adam Maher op de positie van Elm voor de verdediging won AZ met 4-1.

Elm deed, om risico's op blessures te vermijden, niet mee tegen de Turken. Verbeek was tevreden over hetgeen zijn ploeg zonder de Zweed liet zien. "Het elftal begint steeds meer vorm te krijgen", zegt hij op de clubsite. "Ook na enkele wissels bleef het spel stabiel. De nieuwere jongens krijgen begrip voor onze manier van spelen. Kijk naar Rosheuvel die een paar goede voorzetten afleverde, of Haye die geruisloos aansluit."

Over een eventueel vertrek van Elm maakt Verbeek zich dan ook niet al te veel zorgen. "Ook al mocht Rasmus Elm vertrekken, dan kun je zeggen dat de toekomst van AZ gewaarborgd is. Onze visie blijft hetzelfde, alleen door het vertrek van kwaliteitsspelers vullen we het anders in dan vorig seizoen. We moeten het als team opvangen."

Tegen Istanbul BB Spor vormde Maher samen met Erik Falkenburg en Viktor Elm het middenveld van AZ. Aanwinst Donny Gorter had een basisplaats als linksback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen