Advocaat: "Spelers staan te trappelen"

3 augustus 2012, 16:06   Bijgewerkt: 3 augustus 2012, 16:26

Zondag wordt het officiële startsein gegeven voor het nieuwe voetbalseizoen. In de Amsterdam ArenA strijdt Ajax met PSV om de Johan Cruijff Schaal. “Ze staan te trappelen, dat zie je aan de scherpte op de training”, zegt PSV-coach Dick Advocaat op de website van zijn club.

Advocaat: “De voorbereiding was moeilijker dan normaal, omdat de internationals later kwamen. Nu geleidelijk aan is alles weer normaal en krijg je de dingen te zien die je graag wil zien. Ik vind dat het niveau er goed uit ziet. Er is niet veel veranderd bij PSV. Grootste aanwinst ook qua routine is natuurlijk Mark van Bommel.”

PSV is net als vorig seizoen de favoriet voor de landstitel, maar dan moet er wel minder wisselvallig worden gepresteerd, beseft Advocaat. “Mindere wedstrijden tegen de zogenaamde ‘mindere’ ploegen hebben PSV vorig jaar opgebroken. In uitwedstrijden zal het echt anders moeten. PSV was in februari nog altijd de gedoodverfde kampioen, daarna werden pas wedstrijden verloren en maakte Ajax die reeks”, weet de coach nog. “Daar deed PSV niet aan mee. Als je mee wilt doen, moet je reeksen neerzetten, anders val je af. Het is een sterke top in de Eredivisie. Ajax presteert ook met onervaren spelers. Dat maakt de competitie heel interessant."

Advocaat sloot af met een compliment voor Frank de Boer. “Hij heeft het als trainer de afgelopen twee jaar heel goed gedaan. Vaak wordt onderschat hoe moeilijk het is geweest twee keer met Ajax kampioen te worden. Vaak vertrokken bepalende spelers. Frank ving dat steeds met jonge jongens op”, aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen