Pröpper: "Vitesse geen cupfighter? Onzin"

25 september 2012, 10:55

Vitesse begint donderdag aan de kortste weg richting Europa. De Arnhemmers spelen in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen de amateurs van VV Gemert. De beker is een mooie kans om het seizoen extra glans te geven, vindt Davy Pröpper.

"Je weet dat als je een aantal keer wint, je zomaar in de finale staat. Het is voor ons, naast de competitie, een extra kans op Europees voetbal", zegt de middenvelder op de site van zijn club. Dat Vitesse de laatste jaren zelden ver kwam in de beker en niet te boek staat als 'cupfighter', neemt hij ter kennisgeving aan. "Een imago als cupfighter vind ik onzin. Elk jaar moet je geluk hebben met bijvoorbeeld een gunstige loting."

De eerste horde is dit jaar dus Gemert, een ploeg uit de Topklasse. Geen makkie, weet Pröpper. "Tegen een amateurploeg is het altijd lastig voetballen. We mogen natuurlijk niet verliezen en moeten ons niveau halen. Dat proberen we door ons normaal voor te bereiden op de wedstrijd en de focus te leggen op dit duel. Daarna pas op Utrecht."

Vitesse won de KNVB Beker nog nooit. Eén keer, in 1990, bereikte het de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen