Xerxes na strafschoppen langs Helmond Sport

26 september 2012, 23:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xerxes heeft woensdagavond Helmond Sport uit het bekertoernooi geknikkerd. De amateurs deden dat door de strafschoppen beter te nemen. Na reguliere speeltijd was het 2-2, in de verlenging scoorden beide clubs nog eenmaal waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Xerxes was in 90 minuten al dichtbij een verrassing. In de 89e minuut kwamen de amateurs zelfs op voorsprong door Ricardo Danning, maar in blessuretijd sleepte de Brabantse club uit de Jupiler League er alsnog een verlenging uit (2-2). Daarin kwamen ze dankzij een treffer van Erik Quekel op voorsprong. Youri Rombouts maakte uit een strafschop toch nog gelijk, kort nadat Gilian Justiana van Helmond Sport uit het veld was gestuurd.