Huntelaar tegen Andorra in spits Oranje

10 oktober 2012, 17:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2012, 17:28

Niet Robin van Persie, maar Klaas-Jan Huntelaar staat tegen Andorra in de punt van de aanval bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal acht de goaltjesdief van Schalke 04 voor deze specifieke wedstrijd geschikter dan Van Persie, zei hij woensdag.

"Ik heb ooit gezegd dat ik Huntelaar de beste spits in de zestienmeter vind", gaf Van Gaal tijdens zijn perspraatje aan. "En ik verwacht dat we tegen Andorra vaak in de zestien komen. Om die reden zou je dus kunnen verwachten dat Klaas-Jan speelt."

Naast die van Huntelaar verklapte Van Gaal ook al de basisplaats van Kevin Strootman, die de aanvoerdersband zal dragen. De rest van zijn elftal hield de coach nog even geheim. "In wedstrijden waar het er om gaat, geef ik mijn opstelling niet prijs. Dat wil ik graag zo houden. Want Andorra is voor mij geen voorbereidingswedstrijd. Je moet zulke teams niet onderschatten, want dan zou het wel eens moeilijk kunnen aflopen."

Een monsterscore is geen vanzelfsprekendheid, benadrukte de coach van Oranje. "Andorra speelt met het hart, ze lopen op iedere bal. Hongarije won weliswaar met 0-5 van ze, maar het stond heel lang maar 0-2. En Roemenië scoorde pas in de laatste minuut de derde en vierde goal. Dit hoeft dus geen partijtje prijsschieten te worden."

Wel gaf Van Gaal aan dat hij, mits de score dat toelaat, spelers zal sparen met het oog op het duel met Roemenië van vier dagen later. "Ik zal, als het kan, bepaalde spelers misschien eerder wisselen." Op de vraag of Ruben Schaken mogelijk debuteert, was Van Gaal open. "Als de score het toelaat, is de kans groot dat onze vriend gaat spelen."

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Andorra: Stekelenburg; Martins Indi, Vlaar, Heitinga, Janmaat; Strootman, De Jong, Van der Vaart; Lens, Huntelaar, Narsingh

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen