Siem de Jong: "We durfden niet te voetballen"

Ger
4 oktober 2012, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moest woensdagavond voor het derde opeenvolgende jaar op eigen veld diep het hoofd buigen voor Real Madrid (1-4). De Amsterdamse club maakte in het Champions League-duel vooral in de eerste helft een machteloze indruk. “Het resultaat is teleurstellend, maar ik baal vooral van de manier waarop we gespeeld hebben”, zegt Siem de Jong.

Ajax leek voor rust geen enkel moment aanspraak te maken op een goed resultaat. “Toen hebben we totaal ons eigen spel niet gespeeld. Bovendien hielpen we Real in de wedstrijd door regelmatig knullig balverlies te lijden. Dat was dodelijk, want ze zijn bijzonder scherp in de counter”, vervolgt de aanvallende middenvelder. “Dat bleek wel bij de tweede tegengoal; we kregen een vrije trap en een paar seconden later lag de bal bij ons in het net. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Het was bovendien een nieuwe tik, zo vroeg in de tweede helft.”

Na twee duels bezet het nog puntloze Ajax achter Real, Borussia Dortmund en Manchester City de laatste plaats in de poule. De Jong kijkt liever niet naar de ranglijst. “Het belangrijkste is dat we de komende wedstrijden ons eigen spel gaan spelen. Dan zijn we kansrijk om punten binnen te halen. Dat hebben gezien in Dortmund, toen het beeld van wedstrijd heel anders was. Volgens mij hadden we daar zelfs het meeste balbezit. Pas als de opbouw goed is, dwing je de tegenstander terug op eigen helft.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen