El Shaarawy werkt blunders Abbiati weg in Napels

17 november 2012, 22:43   Bijgewerkt: 17 november 2012, 22:48

Stephan El Shaarawy wordt een steeds groter lichtpunt in het rampseizoen dat AC Milan doormaakt. De Italiaanse spits hielp de Rossoneri zaterdag in een boeiende wedstrijd bij Napoli met twee goals aan een dik verdiend punt (2-2). Daarmee deed hij twee blunders van zijn keeper Christian Abbiati teniet.

Napoli was binnen een half uur op een 2-0 voorsprong gekomen, met dank aan Abbiati. De doelman van AC Milan zat in de vijfde minuut helemaal mis bij een schot van Gökhan Inler van dertig meter. 25 minuten later liet hij een van richting veranderd schot van Lorenzo Insigne door zijn benen glippen (2-0).

Maar Milan was niet van slag. Het bleef prima spelen en was Napoli voetballend de baas. Dat resulteerde op slag van rust in de aansluitingstreffer van El Shaarawy, die de bal vanaf de rand van het penaltygebied binnen schoot.

Het duurde vervolgens even tot de verdiende gelijkmaker viel, maar acht minuten voor tijd schoof El Shaarawy binnen, na een heerlijke steekbal van Robinho. In de slotfase ging Milan het meest voor de winst, maar de 2-3 bleef uit. Voor El Shaarawy staat de doelpuntenteller nu op tien, waarmee hij topscorer van Italië is.

Milan, waar Nigel de Jong een basisplek had en Urby Emanuelson op de bank bleef, blijft ondanks het punt in de middenmoot van de Serie A bivakkeren. Het heeft na dertien speeldagen vijftien punten. Napoli komt op gelijke hoogte met nummer twee Internazionale. Beide ploegen hebben 27 punten, maar Inter speelt zondag nog, zonder Wesley Sneijder, tegen Cagliari. Juventus leidt met 32 punten. De Oude Dame was eerder op de dag heer en meester tegen Lazio, desondanks werd het 0-0.