Villas-Boas: "Falende teams worden beloond"

7 december 2012, 09:27

André Villas-Boas snapt niets van de opzet van de Champions League en Europa League. Teams die als derde eindigen in hun CL-groep, mogen na de winter verder in de Europa League. Een merkwaardige constructie, vindt de coach van Tottenham.

Onder meer Chelsea, titelhouder in de Champions League, komt dit seizoen vanuit de CL de Europa League in. Vorig seizoen overkwam teams als Manchester United en Manchester City, na een slechte CL-campagne, hetzelfde. "Je geeft zo een bonus aan teams die gefaald hebben, dat kan niet", stelt Villas-Boas. "Ik vind dit bijzonder oneerlijk en dat heb ik bij UEFA-vergaderingen al meerdere keren aangegeven."

In het verleden gebeurde het regelmatig dat een team dat het seizoen begon in de Champions League, uiteindelijk de Europa League won. Feyenoord, de laatste Nederlandse winnaar van de UEFA Cup, de voorloper van de huidige Europa League, kwam in het seizoen 2001/ 2002 ook uit de Champions League. Dit seizoen mag Ajax dankzij een derde plek in haar CL-groep na de winter verder in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen