Anderlecht te sterk voor Genk in beker

30 januari 2013, 22:03   Bijgewerkt: 30 januari 2013, 22:29

Anderlecht heeft woensdag de bekerwedstrijd tegen RC Genk winnend afgesloten. In Brussel werd het 1-0 voor de ploeg van trainer John van den Brom. De Paars-witten verschaften zich daarmee een goede uitgangspositie voor de return in Genk op 2 maart.

De Serviër Milan Jovanovic maakte in de 29e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Anderlecht kreeg via Guillaume Gillet vlak voor rust een uitgelezen kans om op 2-0 te komen, maar de Belgisch international wist de toegekende strafschop niet te benutten. De overtreding die aan de strafschop vooraf ging leverde Genk-verdediger Kara Mbodj bovendien de rode kaart op. De ploeg van trainer Mario Been moest zodoende de tweede helft met tien man spelen en mocht van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef.

Demy de Zeeuw maakte in het bekerduel zijn debuut bij Anderlecht. De kersverse aanwinst van de Belgische koploper stond, evenals collega-middenvelder Lucas Biglia aan de aftrap in Brussel. De voormalig speler van onder meer AZ en Ajax maakte in de tweede helft plaats voor Armenteros, die in de slotfase nog bijna trefzeker was.