Blatter: "Actie Boateng niet de oplossing"

6 januari 2013, 18:26

Sepp Blatter is het niet eens met de actie van AC Milan-speler Kevin-Prince Boateng. De middenvelder verliet deze week in het oefenduel met Pro Patria na 25 minuten het veld nadat supporters van de tegenstander hem racistisch bejegende. Volgens de FIFA-voorzitter is dat echter niet de juiste reactie.

"Ik denk niet dat zomaar van het veld stappen de oplossing is. Wij wachten het rapport van de Italiaanse bond nog af, maar ik denk niet dat dit goed is. Uiteindelijk zou je dan ook weg kunnen lopen als je gaat verliezen", aldus Blatter op de website van de FIFA. Met zijn uitspraak volgt de Zwitser het voorbeeld van onder andere Clarence Seedorf en Gennaro Gattuso, die eerder hun afkeur uitspraken over de actie van hun voormalig ploeggenoot.

Wel benadrukt Blatter dat de FIFA de bestrijding van racisme hoog op de agenda heeft staan. "Dit blijft natuurlijk wel een heikel thema. Ik wil wel benadrukken dat wij op het gebied van racisme een zero-tolerance-beleid hanteren. Keihard straffen is volgens mij de enige juiste oplossing. Dan denk ik aan puntenstraffen enzovoort."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen