Gullit: "Actie Boateng verdient alle steun"

5 januari 2013, 11:56

In tegenstelling tot Clarence Seedorf juicht Ruud Gullit de actie van Kevin-Prince Boateng, die met zijn teamgenoten van het veld liep omdat hij in een oefenduel racistisch bejegend werd, toe. De Ghanees deed het enige juiste, vindt Gullit.

"De actie van Kevin-Prince Boateng verdient alle steun. Eindelijk eens iemand die daadwerkelijk in het geweer is gekomen", schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Boateng merkte dat de aanwezige voetbalautoriteiten zoals scheidsrechter en clubbestuurders niets zouden ondernemen. Hij heeft toen gehandeld volgens de wetten van de straat en weigerde nog langer dergelijk afschuwelijk gedrag te accepteren. Met opstappen tot gevolg. In één actie legde hij de zenuw bloot van een veertig jaar falende politiek betreffende racisme. Als je op de politiek moet wachten gebeurt er niets, maar met zijn actie heeft Boateng iedereen op scherp gezet."

Het incident met Boateng vond plaats in een oefenwedstrijd tegen Pro Patria. Seedorf toonde zich vrijdag kritisch over de actie van de Ghanees. "Weglopen? Ja, dat kun je zien als een signaal. Maar het is al vaker voorgevallen en ik denk niet dat er veel zal veranderen. We geven alleen die kleine groep meer macht om rotzooi te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen